Любовта между Ромео и Жулиета (есе)

Животът е като сезоните- с времето се променя. С времето всичко се променя-предпочитанията  на хората, начинът  им на живот, техните  навици, както дърветата  сменят облика си през сезоните. Заедно с тези  изменения, това&

2009-07-28 20:51:59
Животът е като сезоните- с времето се променя. С времето всичко се променя-предпочитанията  на хората, начинът  им на живот, техните  навици, както дърветата  сменят облика си през сезоните.

Заедно с тези  изменения, това  което е било  важно за нас,  също се променя.  Преди най-значими  за хората са  били здравето, любовта  и щастието,  а  сега хората имат  нужда от пари. Хората се променят  заедно със своите  възгледи, но нуждата  им за любов липсва. Тя е жива в душите на всеки един от нас. Храни се с мечтите ни, с чувствата и дои със сълзите ни. Тя се крие в нас, докато един ден не ни връхлети със страшна сила. Любовта е най-романтичното чувство, тя е нещо безсмъртно.

Почти всеки е чел историята на Ромео и Жулиета . Красива е ,нали? Изпълнена с болка тя ни завладява с нежността и силата си, с огнената любов между героите. Любов, която надвива и най-страшното нещо за един човек-смъртта. Чувство, опияняващо влюбените,каращо ги да са много щастливи. Тази история на Ромео и Жулиета ни пленява, нас читателите, защото отразява огромното и чисто чувство, което побеждава и омразата и страха.

Някои казват, че  това е само  една история и  не съществува  любов. Ако твърдят  това , то те не познават щастието, усмивката, красотата. Не са се показвали пред тях, защото самите хора не са осъзнали колко са необходими за тях. Затворили са очите  и душите си. Може би се страхуват или са прекалено потиснати от нещо или някого, за да не могат да опознаят любовта.

Или взирайки се във видимите и външните неща, те забравят да погледнат  в сърцето си, където любовта расте, става  все по-силна и  по-могъща.

Историята на Ромео  и Жулиета ни  учи и ни показва  любовта от различни  страни. Показва ни как тя може да е красива и носеща щастие и как може да ни кара да плачем. Можем да усетим сладката магия и трепета, които поражда. Ако тези хора, които не вярват в нея и я прочетат, ще разберат, че парите, славата са нещо не толкова необходимо, в сравнение с любовта. Тя дарява сили за живот , дори за един удар на сърцето. Ще копнеят за нея и ще гребат с пълни шепи от сладкия и вкус. Тогава тези хора ще повярват в приказките, в живота, в щастието, така както преди милиони години или дори столетия други хора преди тях също са повярвали в любовта.

Всички са забързани,  устремени към  нещо… всички  са устремени към  щастието, а не  разбират, че то  е вътре в тях.  То е в усмивката,  получена от малко  дете, в аромата  на откъснатото  цвете, в целувката  на любимия човек. Животът  е много труден, но красотата на романтиката е това, което го прави стойностен. Не бива да я пренебрегваме, тя е най-силното и значимо чувство на Света.

Животът е една  безкрайна романтика  Животът е една  безкрайна борба  за любов. Животът е една голяма битка, където ако поне за миг забравиш работата си и се отдадеш на чистите любовни чувства, ти със сигурност ще си победител. Романтичните чувства днес са живи. Те са навсякъде сред нас. Понякога не ги забелязваме, но това е само временно. Животът е хубав, стига да го изживееш добре, а това може да се осъществи ако отворим очите си за истината, ако отворим очите си за стойностното- любовта!Тя е добротата нужда на човечеството. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия